آموزش رایگان باتری UPS

محاسبه ظرفیت باتری UPS مورد نیاز

محاسبه ظرفیت باتری UPS مورد نیاز - باتری UPS مستر انرژی پلاس

ممکن است در هنگام خرید دستگاه UPS سوالاتی برای شما پیش بیاید که در هنگام قطع شدن ناگهانی برق، دستگاه UPS تا چه مدت زمانی قادر است که از سیستم‌ها پشتیبانی کند یا چه عواملی در مدت زمان کارکرد UPSها موثر هستند و یا چگونه می‌توانیم مدت زمان کارکرد UPSها را محاسبه کنیم. با ما همراه باشید تا در این مقاله به تمامی سوال‌های شما در این حیطه پاسخ دهیم.

فهرست مطالب

محاسبه UPS مورد نیاز شما چگونه است؟

باید بدانید که وظیفه اصلی UPSها تامین برق مورد نیاز در زمان نبود برق است. همچنین در محاسبه  UPS مورد نیاز، عواملی مختلفی دخیل هستند که این عوامل شامل موارد زیر می‌باشند:

  1. بار مصرفی: توان مصرفی دستگاه مهمترین عامل در محاسبات UPS است.
  2. مدت زمان مورد نیاز جهت فعالیت دستگاه پس از قطعی برق: این عامل را می‌توانید بر اساس نیاز و سلیقه خود تعیین کنید.
  3. آمپر باتری UPS: آمپر باتری UPS بر اساس ظرفیت شارژ کننده UPS انتخاب می‌شود. به طور معمول آمپر باتری نسبت به توان شارژی، ۱۲ برابر بیشتر است. به عنوان مثال اگر توان شارژی یک دستگاه UPS را ۴ آمپر در نظر بگیریم ، باید از باتری‌هایی استفاده کرد که ظرفیت آنها ۴۸ آمپر است.
  4. تعداد باتری: تعداد باتری، با توجه به اینورتر دستگاه مورد نظر تعیین می‌شود.
  5. ضریب توان: ضریب توان باتری در مشخصات دستگاه UPS مورد نظر ذکر شده است.
  6. نوع باتری: رایج‌ترین نوع باتری برای UPSها، باتری های اسیدی می‌باشد. معمولاً ضریب این نوع باتری را ۱/۵ در نظر می‌گیرند.

نکات مهم در هنگام خرید باتری UPS

نکات مهم در هنگام خرید باتری UPS عبارتند از:

  1. میزان توان UPS
  2. مدت زمان برق‌دهی باتری UPS

یو پی اس چند ساعت کار می‌کند؟

در این بخش از مقاله قصد داریم، به شما محاسبه زمان برق دهی UPS را آموزش دهیم. زیرا هنگامی که بتوانید زمان برق دهی UPS را محاسبه کنید به اطلاعات مهمی از UPS آمپر ساعت باتری و مدت زمان پشتیبانی آن دست خواهید یافت. در نهایت هنگامی که از مدت زمان پشتیبانی UPS مطلع شدید، می‌توانید با خیال راحت دست به انتخاب بزنید.

محاسبه آنلاین UPS

در بحث محاسبه UPS باید مشخص شود که قصد محاسبه کدام قسمت را داریم. محاسبات مربوط به UPS به شرح موارد زیر می‌باشند:

محاسبه توان UPS

هنگامی که قصد دارید برای تجهیزاتی UPS انتخاب کنید، بایستی توان UPS مناسب توان تجهیزات مربوطه باشد. توان UPSها بر اساس ولت آمپر (VA) و توان تجهیزات بر اساس وات (W) محاسبه می‌شود. پس در هنگام محاسبه نوع UPS، باید آن را از ولت آمپر (VA) به وات (W) تبدیل کنیم. همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که به طور معمول باید از ۸۰ درصد توان یک دستگاه UPS استفاده کنید.

 در هنگام تبدیل توان دستگاه UPS از ولت آمپر به وات، باید توان VA دستگاه UPS را به پاور فاکتور یا همان (PF) دستگاه ضرب کنیم. پس از آن توان دستگاه UPS بر اساس وات به دست می‌‎آید. پاور فاکتورهای دستگاه‌های UPS بر اساس نوع و کیفیت دستگاه متفاوت است. همچنین باید بدانید که برای UPSها دو نوع توان داریم :

  1. توان نامی UPS (مقدار توانی است که بر روی کاتالوگ‌ها و یا کارتن‌های دستگاه درج می‌شود.)
  2. توان واقعی UPS (به حداکثر مقدار توانی که دستگاه در هنگام استفاده از آن ارائه می‌دهد.)

همچنین فرمول محاسبه توان UPS به این صورت است که در ابتدا بایستی میزان یک آمپر ساعت را در میزان توان مصرفی ضرب کنیم ، جواب به دست آمده را بر ولتاژ باتری دستگاه تقسیم می‌کنیم. در این صورت است که آمپر ساعت باتری به دست می‌آید.

محاسبه تعداد باتری UPS

در UPS ها معمولاً از باتری‎‌های ۱۲V  استفاده می‌شود. مقدار به دست آمده در بخش قبلی (آمپر ساعت باتری) را  بر ۱۲ تقسیم کرده و تعداد باتری مورد نیاز به دست می‌آوریم.

محاسبه مدت زمان کارکرد باتری UPS

در هنگام خرید UPS مهمترین سوال این است که پس از قطعی برق دستگاه، UPS تا چه مدت زمانی روشن می‌ماند و تجهیزات را پشتیبانی می‌کند. به عبارت ساده‌تر UPS مورد نظر چند ساعت کار می‌کند. برای این کار باید مدت زمان برق‌دهی UPS را محاسبه کنیم. مدت زمان برق‌دهی UPS به دو عامل مرتبط است.

الف) ظرفیت یا آمپر ساعت باتری‌های UPS

ب)  میزان بار مصرف کننده‌های وصل شده به UPS

برای به دست آوردن مدت زمان کارکرد باتری، در وهله اول باید ظرفیت باتری را به دست آوریم. برای این کار باید تعداد باتری های مورد استفاده در UPS را بدانید (میزان ولتاژ ورودی دستگاه UPS می‌تواند تعداد باتری‌ها را برای ما بیان کند). به طور معمول میزان ولتاژ ورودی باتری های موجود در بازار برای UPS‌ها ۱۲ وات می‌باشد.

به عنوان مثال: ولتاژ ورودی را اگر ۹۶ در نظر بگیریم ، به ۸ عدد باتری نیاز است.

بطور کلی ظرفیت باتری تعیین می‌کند که UPS ها تا چه مدت می‌توانند کار کنند. یعنی ظرفیت باتری با مدت زمان کارکرد باتری رابطه مستقیم دارد. اگر مدت زمان کارکرد باتری را به دست آوردید یعنی همان ظرفیت باتری را به دست آوردید.

فرمول محاسبه مدت زمان کارکرد باتری UPS

تعداد باتری در آمپر باتری و بعد از آن در ولتاژ باتری و سپس در عدد ثابت ۴۲ ضرب می‌کنیم، حاصل را بر توان مصرفی تقسیم می‌کنیم. مقدار به دست آمده مدت زمان برقی‌دهی دستگاه UPS را مشخص می‌کند.

محاسبه مدت زمان تخلیه باتری UPS

در هر سیستم UPS یک ولتاژ دی سی برای ولتاژ باتری مشخص شده است. این ولتاژها توسط سازنده‌ها تعیین شده و قابل تغییر نیستند. هنگامی که با سری کردن تعداد مشخصی از باتری‌های ۱۲v آنها را به صورت یک مجموعه درآوریم، ولتاژ مورد نیاز به دست می‌آید .محاسبه دقیقی برای مدت زمان تخلیه باتری UPSها وجود ندارد. به عبارتی محاسبه آنها به صورت کلی و آسان می‌باشد. برای درک بهتر این موضوع باید گفت که اگر آمپر ساعت باتری‌ها کمتر باشد و میزان استفاده از باتری‌ها بیشتر، باتری زودتر تخلیه می‌شود.

کلام آخر

بهتر است قبل از آن که برای خرید UPS اقدام کنید، تمام جوانب آن را بسنجید. همچنین درباره محاسبه UPSها اطلاعاتی کسب کنید تا در هنگام استفاده از آن با مشکلی مواجه نشوید. ما نیز امیدواریم که مطالب ذکر شده، به شما کمک شایانی در این راه کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *