آموزش رایگان باتری UPS, مقاله آموزش رایگان باتری موتور سیکلت

طریقه شوک دادن به باتری موتور یا ماشین

طریقه شوک دادن به باتری موتور یا ماشین

سال‌های بسیاری است که زندگی انسان‌ها با باتری‌ها گره خورده می‌باشد. از همان اولین زمانی که ابتدایی‌ترین نوع باتری‌ها اختراع شد، بدیهی بود که این محصول در زندگی انسان‌ها انقلاب عظیمی را ایجاد خواهد کرد. به جرات می‌توانیم بگوییم که در این کره خاکی هیچ انسانی نیست که بتواند ادعا کند تاکنون با باتری‌ها سر و کاری نداشته است. لازم به ذکر است بدانید که از همان ابتدا نیز بزرگ‌ترین مشکل ما با باتری‌ها خالی شدن شارژ آن بود و اکنون نیز این مشکل را داریم. در این مقاله تلاش خواهیم کرد در ارتباط با این مشکل و راه حل آن بیشتر صحبت کنیم.

فهرست مطالب

برای شوک دادن به باتری روش‌ها و راهکارهای متنوعی وجود دارد که در این قسمت به برخی از این روش‌ها اشاره خواهیم کرد. روش اول، منجمد کردن و در یخچال گذاشتن باتری می‌باشد. این روش بیشتر برای باتری‌های نیکل کادمیومی و نیکل متال هیدرودی مناسب است. به خاطر داشته باشید که اگر باتری شما از نوع باتری‌های لیتیومی می‌باشد، نباید هرگز آن را در یخچال یا فریز قرار بدهید.

در واقع با فریز کردن باتری، الکترولیت کریستالیزه شده به حالت ژلی خود باز می‌گردد که این امر باعث می‌شود ظرفیت باتری تا حدی احیا گردد. علاوه بر آن، حرکت الکترون‌های آزاد کند می‌شود که موجب کاهش جریان الکتریسیته و همچنین تخلیه سریع باتری می‌گردد. این روش در صورتی که باتری خیلی فرسوده نباشد، به احتمال خیلی زیاد نتیجه مثبت خواهد داشت. امّا فقط باید دقت داشته باشید که باتری هرگز مرطوب نباشد و هیچ گونه منفذی نیز بر روی آن وجود نداشته باشد.

روش دیگری که برای شوک دادن به باتری استفاده می‌شود، بهره گرفتن از ولتاژ بالا است. این روش بیشتر برای باتری‌های لیتیومی مناسب می‌باشد. در صورتی که باتری به خواب رفته باشد با شوک دادن به وسیله الکتریسیته می‌توان آن را دوباره احیا کرد. البته لازم به ذکر است که بگوییم این روش بسیار خطرناک بوده و حتماً باید تمام نکات ایمنی رعایت گردد و از تجهیزات ایمنی مانند دستکش و عینک محافظ استفاده شود. زیرا اگر ولتاژ باتری بیش از حد افزایش یابد، احتمال انفجار باتری وجود دارد. این روش نیز همانند راهکار قبلی بر روی باتری‌هایی که بسیار کهنه هستند، کارآمد نخواهد بود.

یکی از روش‌هایی که با استفاده از آن می‌توانیم به باتری شوک بدهیم، تعویض برخی سلول‌های باتری‌های چند سلولی می‌باشد. گاهی اوقات یکی از دلایلی که باعث می‌شود باتری از کار بیافتد، خرابی یک یا چند سلول از سلول‌های آن است که در این صورت با تعویض سلول‌های معیوب می‌توان این مشکل را حل کرد.

این روش حتماً باید توسط متخصصین صورت بگیرد. زیرا انجام دادن لحیم کاری آن نیازمند تخصص خواهد بود. علاوه بر آن، برخی از باتری‌ها را نمی‌توان به راحتی باز کرد و اشتباه باز کردن آن‌ها نیز می‌تواند موجب سوراخ شدن و انفجار آن‌ها شود. در این روش باید دقت کنید که سلول‌های تعویضی مشابه سلول فابریک باتری باشد. همچنین، به عنوان سلول‌های جایگزین می‌توان هم از سلول‌های با ظرفیت بالاتر و هم از سلول هم ظرفیت استفاده کرد.

شوک دادن به باتری از طریق شارژ و تخلیه شارژ نیز امکان‌پذیر است. به این منظور باید اجازه بدهید که شارژ باتری به طور کامل خالی شود. سپس، آن را باید به مدت ۴۸ ساعت به شارژ وصل کنید. در واقع، این کار را ریکاوری کردن باتری می‌نامیم.

این مشکل می‌تواند تقریباً برای همه افراد به وجود بیاید که پس از مدتی عملکرد باتری گوشی کاهش می‌یابد و دیگر کارایی سابق را ندارد. در واقع، اصلی‌ترین مزیت شوک دادن به باتری این است که از خرید باتری جدید گوشی و هزینه اضافی جلوگیری می‌نماید. همچنین، از مزایای دیگر آن این است که با شوک وارد کردن به باتری خود باعث می‌شوید که باتری جان دوباره بگیرد و از خواب بیدار شود.

از معایب شوک دادن به باتری می‌توانیم به این مورد اشاره کنیم که نمی‌توان آن را برای باتری‌های بسیار کهنه انجام داد. همچنین، در صورتی که به صورت اشتباه به باتری شوک داده شود، بسیار خطر آفرین خواهد بود و حتی ممکن است موجب انفجار باتری شود. بنابراین، حتماً باید برخی از روش‌های شوک دادن به باتری توسط افراد متخصص صورت بگیرد.

کلام آخر

در نهایت، باید حتماً بدانید که هر باتری یک عمر مفیدی خواهد داشت و در صورتی که زمانش سر برسد، باید از آن باتری خداحافظی کرد. امّا همان طور که در این مقاله ذکر کردیم، تعمیرات و انواع شوک دادن به باتری گاهی اوقات می‌تواند به باتری عمر دوباره‌ای بدهد؛ البته در صورتی که باتری شما خیلی کهنه نباشد. همچنین، در این مقاله اشاره کردیم که برخی از روش‌های شوک دادن به باتری می‌تواند کار خطرناکی باشد که بهتر است آن را به یک متخصص بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *