مقاله آموزش رایگان باتری خورشیدی

باتری خورشیدی چیست؟

باتری خورشیدی چیست؟

با افزایش جمعیت انسان‌ها و نیاز روز افزون آنها به انرژی، بشر همواره به دنبال این بوده که منبعی را پیدا کند تا جوابگوی این نیاز باشد. طبیعتاً منبع مورد نظر باید تجدیدپذیر باشد تا بتواند همواره انرژی مورد نیاز افراد را تأمین نماید. در این خصوص باید گفت که خورشید به عنوان یک منبع تجدید پذیر می‌تواند گزینه خوبی باشد، خورشید در هر ثانیه در حدود ۱۰۰۰ ژول انرژی را به هر متر مربع از سطح زمین منتقل می‌نماید که اگر بتوان این مقدار از انرژی را جمع آوری کرد می‌‌توان انرژی زیادی را به دست آورد. در این مقاله سعی ما بر آن است که در این باره توضیحاتی را برای شما شرح دهیم، پس با ما همراه باشید.

از طرفی باتری‌های خورشیدی به دو گروه کلی باتری‌های سرب اسید و باتری‌های لیتیومی تقسیم می‌شوند. البته بهتر است بدانید که باتری‌های سرب اسیدی به سه زیر مجموعه دیگر اعم از:

تقسیم بندی می‌شوند.

فهرست مطالب

پنل خورشیدی چیست؟

پنل خورشیدی را می‌توان یک سیستمی دانست که انرژی نور خورشید را دریافت می‌کند و سپس آن را به انرژی الکتریسیته تبدیل می‌نماید. در توصیفی دقیق‌تر باید اظهار داشت که انرژی خورشیدی که از نور خورشید حاصل می‌گردد توسط پنل‌های خورشیدی دریافت می‌شوند. در این مرحله پنل خورشیدی نور خورشید و یا همان فوتون‌ها که به آن ذرات انرژی‌ دار می‌گویند را به الکتریسیته تبدیل می‌کند.

در اینجا منبعی که برای تولید انرژی برق به کار گرفته می‌شود نور خورشید است که یک منبع تجدید پذیر می‌باشد. پنل‌های خورشیدی فوتون‌های موجود در نور خورشید را جذب می‌کنند و به وسیله آن جریان الکتریکی به وجود می‌آورند. به عبارتی فوتون‌های جذب شده انرژی تولید می‌کنند که این انرژی به الکترون‌ها این امکان را می‌دهد که از مدار اتمی خود خارج شوند و در میدان الکتریکی که سلول‌های خورشیدی تولید کرده‌اند، رها شوند. در جریان الکتریکی، الکترون‌های آزاد به وسیله میدان الکتریکی هدایت می‌گردند، یعنی در واقع میدان الکتریکی هدایت کننده آن‌ها است، این پروسه اثر فوتوولتائیک خوانده می‌شود.

همچنین بهتر است بدانید که پنل‌های خورشیدی متشکل از چندین سلول خورشیدی هستند که آن‌ها نیز به نوبه خود از لایه‌های سیلیکونی، لایه‌های فسفری(جهت تولید بار منفی) و لایه‌های بور(جهت تولید بار مثبت) ساخته شده‌اند.

کاربرد باتری خورشیدی

اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربرد باتری‌های خورشیدی این است که برق اضافی تولید شده در پنل‌های خورشیدی را در خود ذخیره کنند. در واقع آن‌ها به عنوان یک منبع ذخیره کاربرد دارند که هدف آن‌ها این است که شرایطی را فراهم کنند که بتوان از انرژی خورشیدی استفاده بیشتری کرد. از طرفی باتری‌های خورشیدی که برق اضافی را در خود ذخیره می‌کنند، در واقع آن‌ها را برای زمان‌های مورد نیاز نگه‌ می‌دارند و در مواقع لازم در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهند.

انواع باتری خورشیدی

باتری‌های خورشیدی نیز به نوبه خود دارای انواع مختلفی هستند، البته انواع آنها در سه زیر مجموعه خلاصه می‌شود که انواع آن‌ها شامل: باتری خورشیدی لید اسید یا سرب اسید، باتری خورشیدی لیتیومی، باتری خورشیدی از نوع آب نمک یا سالت واتر می‌باشند. در ادامه در خصوص هر یک از آن‌ها توضیحاتی را برای شما شرح خواهیم داد.

  • باتری خورشیدی لید اسید یا سرب اسید: این دسته از باتری‌ها برای افرادی مناسب می‌باشد که می‌خواهند یک سیستم خارج از شبکه با نصب تعداد زیادی ذخیره ساز انرژی داشته باشند. به عبارتی باتری‌های خورشیدی لید اسید یا سرب اسید برای مصارف خانگی گزینه خوبی محسوب می‌شود. شایان ذکر است که آن‌ها قیمت پایینی دارند و همچنین عمر آن‌ها نیز نسبتا کوتاه است. بهتر است بدانید که باتری‌های لید اسیدی خود به دو زیر مجموعه باتری سرب اسید تر و باتری سرب اسید خشک تقسیم می‌گردند.
  • باتری خورشیدی لیتیومی: اگر بخواهیم باتری‌های خورشیدی لیتیومی را با باتری‌های خورشیدی سرب اسیدی مقایسه کنیم باید گفت که این باتری‌ها وزن کمتری دارند و سبک‌تر هستند. همچنین ابعاد و حجم آن‌ها نیز در مقایسه با باتری‌های سرب اسیدی کوچک‌تر است. در نقطه مقابل طول عمر باتری‌های خورشیدی لیتیومی بیشتر از سرب اسیدی می‌باشد و پیرو آن گران‌تر نیز هستند.
  • باتری خورشیدی سالت واتر (آب نمک): باید اظهار داشت که این دسته از باتری‌ها به الکترولیت‌های آب نمک وابسته می‌باشند و فلزات سنگینی در آن‌ها وجود ندارد. این نوع از باتری‌های خورشیدی به عنوان یک تکنولوژی جدید، نسبتا تست نشده‌اند اما می‌توان آن‌ها را به راحتی بازیافت کرد.

انواع برندهای باتری خورشیدی داخلی

قطعاً ساخت باتری‌های خورشیدی دانش و تجهیزاتی را می‌طلبد تا به وسیله آن محصول نهایی تولید گردد. گرچه در گذشته چنین بستری در کشور ما مهیا نبود امّا امروزه در کشور ما نیز باتری‌های خورشیدی تولید می‌شوند که از کیفیت بالایی برخوردار هستند. در این خصوص با انواعی از برندهای باتری خورشیدی روبرو هستیم که هر کدام از آن‌ها مختص شرکت جداگانه‌ای می‌باشد، این برندها عبارتند از: یوفو، فاراتل، صبا باتری، ایمن فراز، تیام شبکه، هژیر صنعت و سپاهان باتری. موارد مذکور از مطرح‌ترین برندهای باتری خورشیدی داخلی هستند که علاوه بر این موارد برندهای دیگری نیز وجود دارند اما فعالیت آن‌ها به گستردگی موارد گفته شده نمی‌باشد.

لازم به ذکر است که هر کدام از برندهای مذکور برای محصولات خود قیمت‌های متفاوتی را در نظر گرفته‌اند که این قیمت‌ها بیشتر به ولتاژها، مواد اولیه سازنده، میزان عرضه و تقاضا و آمپر‌های مختلف آن‌ها بستگی دارد. همچنین بهتر است بدانید که محصولات این برندها دارای گارانتی و ضمانت می‌باشد که در این صورت با خیالی راحت می‌توانید از این برند‌ها خرید کنید. البته بنا به دلایلی نمونه‌های تقلبی این محصولات در بازار اشباع شده است برای خرید نمونه اصل آن‌ها باید از طریق یک فروشگاه و یا یک سایت معتبر اقدام کنید.

انواع برندهای باتری خورشیدی خارجی

در کشورهای زیادی نیز شاهد تولید باتری‌های خورشیدی هستیم که در بین آن‌ها برندهای مطرح و موفقی وجود دارند که به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت. از شاخص‌ترین آن‌ها می‌توان به برند باتری خورشیدی هیتاکو(HITACO)، ریتار(RITAR) تحت لیسانس کشور آمریکا، لئوچ(LEOCH) و یورونت(EURONET) اشاره کرد که همگی آن‌ها در کشور چین ساخته می‌شوند.

موارد ذکر شده در داخل کشور ما نیز خواهان زیادی دارند به همین منظور نمایندگی‌های معتبری از این برندها در کشور ما موجود می‌باشند که به جهت خرید آن‌ها می‌توانید با خیالی آسوده برای این کار اقدام کنید. از طرفی با برندهایی همچون تسلا، جنراک و ال‌ جی نیز سروکار داریم که به نسبت قیمت‌های آن‌ها بالا می‌باشد. در حالت کلی نمی‌توان برندهای‌ باتری خورشیدی را به چند نمونه محدود کرد چرا که در این زمینه با تعداد زیادی از برند‌ها روبرو هستیم. ما نیز سعی داشتیم در این مقاله به مطرح‌ترین آن‌ها اشاره کنیم اما برای اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی با مشاوران و کارشناسان ما در تماس باشید تا در این حیطه راهنمایی‌های لازم را کسب نمائید

مزایای باتری خورشیدی

یقیناً باتری‌های خورشیدی دارای مزایایی هستند که استفاده از آن‌ها رونق یافته است، در این قسمت از مقاله قصد داریم درباره مزایای باتری‌های خورشیدی مواردی را برای شما شرح دهیم، پس توجه شما را به موارد زیر جلب می‌نمائیم.

  •  پایداری انرژی: اکثراً باتری‌های خورشیدی در کیفیتی بالا و با استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌ای تولید شده‌اند، به همین منظور دوام زیادی دارند. منظور از پایداری انرژی نیز این است که به هنگام استفاده از باتری‌های خورشیدی با مشکلاتی همچون نشتی و اتصال کوتاه مواجه نخواهید شد، در حالت اصطلاحاً گفته می‌شود که باتری پایداری و ثبات دارد.
  • حفظ محیط زیست: این باتری‌ها که انرژی خورشیدی را در خود ذخیره می‌کنند، برای سوخت به هیچ انرژی فسیلی احتیاج ندارند. پس هنگامی که آنها انرژی فسیلی مصرف نکنند، هیچ نوع گاز مضر و مواد زائد جامد نیز در طول فرایند تولید نخواهد شد. از این بابت می‌توان گفت که باتری‌های خورشیدی آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کنند.
  • صرفه جویی در انرژی: با توجه به کاربرد اصلی باتری‌های خورشیدی که وظیفه دارند برق اضافی تولید شده در پنل‌های خورشیدی را در خود ذخیره کنند، بدین طریق می‌توانند در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. به عبارت ساده‌تر در مواقعی می‌توانید از برق اصلی استفاده نکنید و به جای آن از باتری خورشیدی که قبلاً برق اضافه را در خود ذخیره کرده است را استفاده کنید، در این شرایط از برق اصلی استفاده نمی‌شود و به تبع آن در مصرف برق نیز صرفه جویی می‌شود.
  • هزینه نگهداری کم: شاید در نگاه اول فکر کنید که باتری‌های خورشیدی به تعمیر و نگهداری مکرری نیاز دارند اما باید گفت که چنین نیست. شما با تمیز کردن مرتب سطح آن می‌توانید به خوبی از آن نگهداری کنید. با این اوصاف می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که هزینه نگهداری از باتری‌های خورشیدی بسیار کم می‌باشد.
    معایب باتری خورشیدی
    در کنار مزایای ذکر شده این دسته از محصولات معایبی نیز دارند. در خصوص این معایب باید اظهار داشت که بسیاری از این باتری‌ها قیمت بالایی دارند که البته با توجه به کارایی آنها قابل درک است. همچنین در فعل حال ظرفیت آنها نسبتاً محدود می‌باشد.

قیمت باتری خورشیدی

با در نظر گرفتن این موضوع که باتری‌های خورشیدی در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند و از طرفی در بازار شاهد نوسان قیمت‌ها هستیم، باید گفت که نمی‌توان به قیمت دقیقی اشاره کرد. جهت کسب اطلاعاتی در خصوص قیمت آن‌ها می‌توانید از پشتیبانی سایت کمک بگیرید.
انواع برندهای باتری خورشیدی داخلی
در داخل ایران نیز شاهد ساخت باتری‌های خورشیدی هستیم که از شاخص‌ترین برندهای موجود برای آن‌ها می‌توان به یوفو، صبا باتری، فاراتل، ایمن فراز، تیام شبکه، هژیر صنعت و سپاهان باتری اشاره کرد.
انواع برندهای باتری خورشیدی خارجی
از برندهای خارجی باتری خورشیدی می‌توان به برندهای هیتاکو(HITACO)، ریتار(RITAR) تحت لیسانس کشور آمریکا، لئوچ(LEOCH) و یورونت(EURONET) که همگی در کشور چین ساخته شده‌اند، اشاره کرد.

کلام آخر

به مرور زمان منابعی که در اختیار بشر است، تمام خواهد شد، از این رو باید از منابع تجدید پذیر استفاده کرد. استفاده از منابع تجدید پذیر نیز نیازمند امکاناتی می‌باشد. برای بهره‌مندی از منبع تجدید پذیر انرژی خورشیدی، باتری‌های خورشیدی گزینه مناسبی هستند که در این مقاله درباره آن توضیحاتی را برای شما شرح دادیم، امیدواریم مطالب برای شما مفید و آموزنده بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *