آموزش رایگان باتری UPS

بهترین باتری UPS چیست ؟

بهترین باتری یو پی اس UPS چیست ؟ - خرید اینترنتی انواع باتری ups مستر انرژی پلاس

بهترین باتری UPS چیست ؟ ابتدا باید به تعریف باتری UPS بپردازیم. بدیهی است که در ادارات، موسسات، شرکت‌ها و سازمان‌ها از وسایل الکترونیکی استفاده شده و منبع تغذیه تمامی این تجهیزات الکترونیکی نیروی برق است. حال شرایطی را تصور کنید که به طور ناگهانی جریان برق مکان‌های نام برده شده قطع شود، در این حالت خسارت‌های زیادی به وسایل الکترونیکی وارد می‌شود. شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چاره کار در چیست و چگونه می‌توان این مشکل را برطرف کرد؟ در این وضعیت و شرایط به اهمیت کاربرد باتری UPS پی می‌بریم. 

فهرست مطالب

UPS چیست ؟

برای اینکه بدانید UPS چیست باید بگوییم که این وسیله برای ایجاد ثبات در جریان تغذیه تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شود. UPS مخفف شده عبارت (Uninterruptible power supply) یا همان منبع تغذیه بدون توقف  بوده و یک دستگاه الکترونیکی است. عمر مفید این باتری بین ۵ الی ۱۰ سال می‌باشد.

بطور کلی جهت نگهداری و محافظت از تمامی تجهیزات الکتریکی از UPS استفاده می‌شود. طریقه کار این باتری‌ها بدین گونه است که به محض قطع شدن جریان برق با توجه به حجم منبع ذخیره حداقل از مدت ۵ به شما زمان می‌دهد از اطلاعات و داده های خود تا اتصال دوباره برق حفاظت نمائید. برای درک بهتر این موضوع باید گفت که UPS واسطه بین منبع تغذیه اصلی و برق پشتیبان است.

انواع باتری UPS

در بین باتری‌های UPS باتری سرب اسید بیشترین استفاده را داشته و طول عمر مفید آن بین 5 تا 10 سال می‌باشد .همچنین در ساخت باتری‌های سرب اسید از الکترولیت‌هایی استفاده می‌شود که شامل موارد آب، سولفوریک اسید و صفحه‌های ساخته شده از سرب هستند. همچنین از ویژگی‌های بارز باتری‌های سرب اسید می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

انواع باتری UPS عبارتند از:

انواع باتری‌های سرب اسید

باتری های سرب اسید در دو مدل متفاوت طراحی و ساخته می شوند:

باتری VRLA (valve egulated lead acid)

این دسته از باتری‌ها بیشتر با نام سیلید شناخته می‌شوند. شما می‌توانید این باتری‌ها را در هر جهتی نصب نمایید. در باتری‌های VRLA تولید گاز بسیار کم است، با این حال در این باتری‌ها دریچه‌هایی تعبیه شده است که بتواند گازهای تولیدی را تخلیه کند. هیدروژنی که در این دسته از باتری‌ها آزاد می‌شود در اثر دشارژ شدن در داخل خود باتری با اکسیژن ترکیب شده و در اثر این ترکیب، به آب تبدیل می‌شوند. در این حالت دیگر نیاز نیست که به باتری آب اسید اضافه کنیم. همچنین باتری‌های VRLA نیز به نوبه خود با توجه به ترکیب الکترولیت‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. مدل AGM یا همان (Absorbed Glass Material) در این مدل یک جدا کننده شیشه‌ای میکروفیبر از الکترولیت‌ها نگهداری می‌کند.
  2. مدل Gel که این مدل دارای ژل الکترولیت است. ژل الکترولیت نام برده شده از ترکیب اسید سولفوریک و سیلیس‌‌ ساخته شده است.

باتری Flooded

باتری‌های Flooded به دلیل غوطه‌ور بودن در اسید به این نام خوانده می‌شوند. به عبارتی دیگر این دسته از باتری‌های UPS دارای صفحه‌هایی می‌باشند که در الکترولیت اسید غوطه‌ور هستند. در این نمونه، برخلاف نمونه قبلی (سیلید) هیدروژن تولید شده وارد محیط می‌شود. به همین علت باید سیستم تهویه قدرتمندی داشته باشید.

باتری نیکل کادمیوم (Nickel_Cadmium)

الکترودهای تعبیه شده در این نوع از باتری‌ها دارای دو صفحه می‌باشند. صفحه مثبت آن از نیکل هیدروکسید و صفحه منفی آن از کادمیم هیدروکسید ساخته شده است .از بهترین ویژگی باتری نیکل کادمیوم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. طول عمر بسیار بالا (۲۰ سال به بالا)
  2. قابلیت سازگاری با تغییرات دمایی (از ۲۰- تا 40+ درجه)
  3. توانایی دشارژ سریع
  4. چگالی و توان بالا (به علت مقاومت داخلی پایین)

در کنار مزیت‌های گفته شده برای باتری‌های نیکل کادمیوم باید به نکات دیگری نیز توجه داشته باشید. به عنوان مثال هزینه نگهداری باتری نیکل کادمیوم نسبت به باتری VRLA بیشتر است .همچنین عنصر نیکل و کادمیوم هر دو سمی هستند، پس به تبع فرایند بازیافت این باتری‌ها پروسه‌ای پیچیده و هزینه‌بری است .در آخر، این دسته از باتری‌ها را به صورت دوره‌ای نیاز به تعمیر دارند.

باتری لیتیوم یونی (Lithium _ ion)

در ساخت باتری‌های لیتیوم یونی از کاتد و آند‌‌ استفاده می‌شود.کاتد‌ها از اکسید فلز و آند‌ها از گرافیت کربن ساخته می‌شوند. در هنگام دشارژ، یون ها به وسیله الکترولیت‌ها از آند به سوی کاتد حرکت می‌کنند. برعکس این حرکت در هنگام شارژ شدن اتفاق می‌افتد، بدین صورت که این بار یون‌ها از کاتد به سوی آند حرکت می‌کنند. انواع باتری‌های لیتیوم یونی، طبق ترکیب بندی‌های گوناگون برای کاتد به شرح زیر می‌باشند:

  1. لیتیوم کبالت اکسید
  2. لیتیوم تیتانیم اکسید
  3. لیتیوم منگنز اکسید
  4. لیتیوم آهن فسفر
  5. نیکل کبالت آلومینیم
  6. اکسید لیتیوم نیکل منگنز کبالت

همچنین لازم به ذکر است که هر شرکتی می‌تواند با توجه به نیاز خود، چند نمونه از باتری‌های UPS را خریداری نموده و از ترکیب آنها مدل ویژه‌ای را برای خود بسازند .

بهترین باتری UPS چیست ؟

باتری‌های UPS در انواع مختلف و در اندازه‌های گوناگونی ساخته و روانه بازار می‌شوند. همچنین به هیچ عنوان نمی‌توان لقب بهترین را به یک نوع باتری داد، چرا که هر وسیله و تجهیزاتی به باتری متفاوتی نیاز دارد. در واقع زمانی یک باتری کارکرد خوبی خواهد داشت که نیاز شما را رفع کند. در غیر این صورت هر چه قدر که از لحاظ فنی بهترین باشد اما به کار شما نیاید، ارزشی نخواهد داشت. به عنوان مثال UPS استفاده شده برای حفاظت از داده‌ها، با UPS استفاده شده برای لوازم خانگی متفاوت بوده و نمی‌توان آنها را به جای یک دیگر استفاده کرد .از بهترین ups ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود :

  1. مدل هوشمند cyber power CP 1500AVRLCD(جهت حفاظت از داده ها)
  2. APC  BE600M1  (جهت استفاده در رایانه های شخصی)
  3. مدل Cyber power CP825AVRLCD (جهت استفاده در تجهیزات اداری)
  4. مدل) Tripp Lite برای لوازم خانگی)
  5. مدل Vertiv Liebert GXT4(دارای قابلیت حمل و نقل

کلام آخر

جهت استفاده از UPS مورد نیاز خود ابتدا باید به شرایط و ضوابط کار خود واقف باشید و سپس متناسب با نیاز خود محصول کاربردی خود را انتخاب نمایید. همچنین فراموش نکنید که باید قبل از خرید اطلاعاتی کافی در زمینه این که باتری UPS چیست و چه کاربردی دارد داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *